6 gode grunde til at bruge en massagepistol
VORES BLOG

6 gode grunde til at bruge en massagepistol

af Ana Maria Apostul Sep 15, 2020

Vi har samlet 6 gode grunde til hvorfor du burde have en massagepistol. Vores massagepistol kan også bruges til mange flere ting end dem vi har samlet her og du kan endda bare bruge den til ren afslapning. Dem vi skriver herunder er blot et udkast af de mange fordele ved vores massagepistol. 

Massage, ømme muskler, knuder og myoser er blandt få af de mange fordele der kan være ved en massagepistol. 

Massagepistolen kan sagtens bruges i flere minutter ad gangen, da man selv kan justere hastighederne alt efter hvad man ønsker. Du kan bruge den over hele kroppen og hovederne kan du nemt skifte ud når du vil.

Der findes mange forskellige massagepistoler på markedet og du kan nemt blive i tvivl om hvorvidt de er de rigtige. Du skal altid sikre dig at du køber kvalitet, og det betyder ikke at de skal koste 4000kr. Hvis kvaliteten ikke er i orden, kan du gøre mere skade end gavn, hvilket kan skade dine muskler. 

Painhunters massagepistol er udvalgt som nummer #1 indenfor bedst til prisen på kosttilskudguiden.dk

Læs mere lige herunder:

  1. Hurtig restituering
  2. Øger blodgennemstrømningen
  3. Renser mælkesyre
  4. Bryder arvæv
  5. Løsner knuder og myoser
  6. Øget bevægelsesfrihed 

1. Hurtig restituering

Massage siges at være den bedste metode til at komme sig efter træning. Massage virker effektivt mod ømme muskler og lindrer smerterne i dine muskler. 

Men hvordan får man den massage man har brug for, hver gang efter man har trænet? Man kan selvfølgelig spørge en ven, kæreste eller bekendt. De har oftest ikke tid, og lad os indrømme det, ikke alle er den fødte massør. Heldigvis for dig, er der rigtig mange gode alternativer til massage. Vores massagepistol er ingen undtagelse. Den kan klare op til 5 forskellige hastigheder og har fire udskiftelige hoveder. Hastighederne varerier fra super lavt til ekstremt højt. Det gør at du nemt kan tilpasse den dine egne behov og muskelgrupper.

Du kan nemt bruge massagepistolen til at få ram på de muskler du lige har trænet, eller tidligere skader du har haft. Massagepistolen kan bruges til at massere på de områder hvor musklerne er ømme, så de kan slappe af. Hvis du træner meget hyppigt, kan massage hjælpe dig med at blive hurtigere klar igen og undgå fremtidige skader.

Jo hurtigere du restituerer, jo hurtigere kan du træne igen. Det giver dig mere ro og mere fleksibilitet i forhold til din krop. Du behøver ikke undgå træningen på grund af smerterne og de stive muskler. Selvom stive muskler er helt normalt, kan de være en barriere for ens mål.

I dag findes der mange forskellige alternativer til hvordan du opnår hurtigere restitution. Der findes et hav af massageapparater, foamrollers, massagebolde, massagepuder m.m. Det kan være svært at finde rundt i hvad der er effektivt, men én ting ved vi - Massagepistolen er netop opfundet til at hjælpe dig med at restituere hurtigere og komme af med ømme muskler. Den virker ved brug af vibrerende massage som opvarmer musklerne. Kunne det lyde bedre?

2. Øger blodgennemstrømningen

Når du motionerer, får massage eller bruger dine muskler, så trykker musklerne på dine vener, således at blodet bliver skubbet videre. Det gør at blodet løber hurtigere tilbage til hjertet. Det er en proces kaldet blodgennemstrømningen, som sker konstant inde i din krop. Jo bedre en blodgennemstrømning du har, jo mere kan du med din krop.

Vores hverdag bliver mere og mere travl og vi glemmer at motionere. Derfor er det vigtigt at vi husker at motionere og få massage dagligt. Kroppen har brug for at vi bevæger os, og vi skal især også huske at slappe af efterfølgende - måske med lidt massage.

Dit blodomløb er helt essentielt for dit velvære, sundhed og kroppens funktion. Mange døjer med et dårligt blodomløb, som kan skyldes mange forskellige grunde. Det kan være fordi man ikke er nok fysisk aktiv eller har en usund kost.

Symptomerne på dårlig blodgennemstrømning er blandt andet kolde hænder og fødder, smertefulde ben, træthed, øget tendens til at fryse osv. Hvis du har oplevet en eller flere af de overnævnte symptomer, kan det være et tegn på et dårligt blodomløb. 

Ved brug af vores massagepistol, kan det resultere i at din blodcirkulation øges. Det fungerer sådan at når du massere musklerne, så bliver de varme. Varmen sætter gang i blodet, hvilket betyder at der strømmer mere blod ud til de masserede områder.

Når dette sker, udskiller kroppen affaldsstoffer som kroppen ikke skal bruge. Ved en øget blodcirkulation kommer der frisk ilt og næringsstoffer til muskler og led. Med en massagepistol løsner man op for de områder hvor smerten er opstået, hvilket gør at blodet bedre kan transporteres rundt i kroppen. 

En god blodgennemstrømning betyder at din krop er i balance. Samtidigt kommer din krop af med forskellige affaldsstoffer. Det er både sundt og du behøver ikke gøre andet end at massere dine muskler.

Du kan også øge blodgennemstrømningen ved at løbe en tur, motionere dagligt eller endda spise de rigtige madvarer.

 

 3. Renser mælkesyre

Mange døjer med ømme muskler efter fysisk træning. Dette sker fordi nogle af muskelfibrene nedbrydes ved fysisk aktivitet. Det er helt normalt og næsten umuligt at undgå.

Når du træner, overstiger du det som hedder den aerobe tærskel. Det fortæller noget om din evne til at udskille affaldsstoffer fra nedbrydningsprocesser og forbrænding. Når du overstiger den aerobe tærskel, træner du anaerobt, hvilket betyder at du træner meget intenst, så kroppen ikke formår at skille sig af med unødvendige stofskifteprodukter hurtigt nok. Derfor kan du opleve at dine muskler stivner. 

Hvis vi skal kigge på et eksempel, kunne det være sprintere som "stivner" på opløbssiden lige før de når målstregen. Det der sker, er at musklerne syrer til, fordi der ophobes mælkesyre. Det er affaldsstofferne i dine muskler som resulterer i ømme og stive muskler dagen efter træning. Denne form for ømhed i dine muskler er helt normal og det går oftest af sig selv efter et par dage. 

Det er her hvor du kan bruge massagepistolen. Den hjælper dig med at massere de ømme områder, så du restituerer hurtigere.

Massagepistolen kan også bruges som opvarmning inden træning, så din krop er varm før du starter med at træne. På den måde kan du undgå at dine muskler adskiller for meget mælkesyre, hvilket kan gøre dem ømme. Du kan massere dine muskler i et par minutter ved at skifte lidt mellem hastighederne, så du får varmet musklerne godt op. Bagefter kan du massere dine muskler efter træningen, så du får mindre ømme muskler.

 

4. Bryder arvæv

Massagepistolen kan have en positiv effekt på arvæv. Den kan forebygge arvæv og være med til at gøre huden mere afslappet. 

Du kan starte med at massere blidt på det område hvor arret befinder sig. Du kan enten bruge massagepistolen til at lave cirkulære bevægelser henover arret, eller du kan køre massagepistolen frem og tilbage over arret. Massagepistolen har tyve forskellige hastighedsindstillinger, så du helt frit kan styre hvor meget du kan tåle. Du kan bruge den kugleformede mundstykke, da det er det blødeste af de 4 hoveder, men hvis et andet mundstykke passer bedre, skal du selvfølgelig bruge dette. Det vigtige er at du er tæt på arret, så du virkelig rammer vævet med massagepistolen. Det massagepistolen gør, er at den strækker vævet på tværs af arret, så huden kan slappe helt af.

Det er især godt til gravide som har født via kejsersnit, hvor huden skal komme sig efter operationen. Vi anbefaler at du masserer dit ar i alt fra 2-10 min op til tre gange om dagen, for at huden bliver masseret godt igennem. Du skal huske på at huden er meget tynd, og der skal helst ikke opstå nye smerter ved massagen. Du kan trygt gøre det hver dag, alt efter hvad der passer dig.

Helingsprocessen varerier alt fra hvor tit du masserer og hvor meget arvæv der skal brydes. Massage kan være med til at gøre arret mindre og synligt pænere. 

Nogle oplever også at arret klør eller er følelsesløs, hvilket kommer fra de nerver som er i gang med at hele. Det er dig der styrer massagepistolen, så du hvis du oplever ubehag, skal du enten skrue ned eller stoppe helt. Vores massagepistol har tyve forskellige hastigheder, så du kan sagtens bruge de lave hastigheder til en stille og rolig massage.

 

 

5. Løsner knuder og myoser

Har du også haft følelsen af hårde knuder, kugler eller spændte muskler? Så har du måske haft en myose.

Knuder, også kaldet myoser, er dele af muskler som er mere spændte end resten af musklen. De kan være voldsomme og smertefulde, og nogle ville kunne opleve en ømhed i musklerne. 

Oftest døjer de fleste med knuder i nakken og skuldrene. Derfra vil smerten kunne bevæge sig op i hovedet, hvilket kan forårsage hovedpine. 

Knuder kan opstå af træning, skader eller hvis man har overbelastet kroppen. Nogle mærker dem, andre ikke. Det er forskelligt hvor hårde knuderne er eller hvor ubehagelige de føles. Det som massagepistolen kan hjælpe med, er blandt andet at løsne knuderne på dine muskler. Dette sker ved at massagepistolen har en let og vibrerende virkning på musklen, som får den til at slappe af. Her kan du med fordel bruge det bullet hoved som medfølger, da det rammer meget præcist på den bestemte muskelgruppe. Du kan også bruge de andre hoveder, alt afhængigt af hvor knuden befinder sig.

Når du er i gang med at massere knuden, skal det føles godt. Hvis massagen bliver ubehagelig, skal du ikke fortsætte, da det kan gøre mere skade end gavn. Du skal slappe af imens og lade massagepistolen gøre sit arbejde. 

Du kan gøre det et par minutter ad gangen, alt efter hvor ondt du har. Du skal også huske på at huden er helt stram der hvor knuden befinder sig. Nogle kan opleve ømhed ved knuden, og derfor skal du være påpasselig med hvor længe du masserer området. 

6. Øget bevægelsesfrihed

Har du også altid ønsket dig at være mere smidig og generelt kunne klare lidt mere med din krop end du kan nu?

Mange sidder hver dag på et kontor i 8 timer, hvor de ikke får bevæget sig mere end nødvendigt. Det kan være skadeligt for kroppen ikke at bevæge sig nok om dagen. Det kan virke stressende og uoverskueligt. Massagepistolen er et godt alternativ til at få musklerne til at slappe af. Selvom du ikke motionerer, kan massagepistolen hjælpe dig med at sætte musklerne i gang, så dit blodomløb forøges.

En massagepistol kan også være med til at hjælpe dig med at forøge din smidighed. Den kan hjælpe dig med knuder, blodcirkulationen og formindsker ømme muskler. I det hele taget kan massage være med til at skabe bedre balance i din krop. God balance = bedre bevægelsesfrihed. 

Du kan først mærke en forskel efter du har brugt massagepistolen i længere tid. Det er også forskelligt fra person til person, om de mærker en forskel i deres bevægelse og form. Men en øget bevægelsesfrihed betyder at du ville få det lettere ved at bevæge dig rundt, og kan hjælpe dig med spændinger i kroppen. Den vibrerende effekt massagepistolen har, gør dine muskler varme og lette, så du har det nemmere ved at bevæge dig.

Jo bedre en bevægelsesfrihed du har, i jo bedre form kommer du. Når man er i god form, har man mere overskud og man er mere afslappet. Massagepistolen kan du altid have ved hånden og den er nem at bruge. Det bedste ved den er, at du får professionel massage hjemme i din stue. Og du skal ikke engang bruge en anden person til at massere dig, det kan du helt selv klare.

Udover at komme i god form, kan massage være med til at forebygge skader som måske har generet dig. Der findes mange former for skader, både sportsskader men også almindelige skader af overbelastning. Hele formålet med at anvende massagepistolen, er for at hjælpe skader med at hele hurtigere. Jo hurtigere de er helet, jo bedre bevægelsesfrihed opnår du. Skader som du ikke behandler kan ende med at blive endnu værre med tiden. 

 Hvis du også er en af dem som døjer med ømme muskler, smerter eller knuder, så er en massagepistol lige noget for dig. Kom af med smerterne og mærk friheden ved ikke at døje med ømme muskler i flere dage. Massagepistolen er nem at have med, er ledningsfri og super nem at bruge. 

Du kan købe vores massagepistol lige her. Ved yderligere information er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Kilder:

https://aktivtraening.dk/traening/maelkesyre-derfor-syrer-dine-muskler-til

https://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

https://www.mavenogmig.dk/blog/2015/01/20/saadan-paavirker-dit-ar-kroppen-nem-guide-til-selvbehandling/

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/sygdomme/sportsmedicin/oemme-muskler-efter-traening/