Tennisalbue - Symptomer, øvelser og behandling
VORES BLOG

Tennisalbue - Symptomer, øvelser og behandling

af Mette Larsen Oct 19, 2022

Tennisalbue er en tilstand, der forårsager smerter på ydersiden af albuen. Smerten er ofte værre, når du griber fat i noget eller bøjer armen. Det kan også være smertefuldt at strække armen eller løfte hånden over hovedet.

 

Smerten ved tennisalbue skyldes ofte overbelastning af musklerne og senerne i underarm. Det kan ske, hvis du spiller tennis eller dyrker andre former for racketsport, eller hvis du udfører andre aktiviteter, der involverer gentagne armbevægelser, f.eks. malerarbejde eller brug af en boremaskine.

 

Tennisalbue behandles normalt med en kombination af hvile, is og smertestillende midler i håndkøb. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med fysioterapi eller en steroidinjektion. Kirurgi er sjældent nødvendigt.

 

Du kan hjælpe med at forebygge tennisalbue ved at bruge korrekt teknik, når du spiller racketsport eller laver andre aktiviteter, der kræver gentagne armbevægelser. Brug af en albuestøtte kan også hjælpe med at beskytte din albue mod yderligere skader.

Hos Painhunter har vi den fantastiske Sharper Image Kompressionsbind varme & kuld, der kan bruges som albuestøtte. Den opvarmer eller nedkøler kroppen på få sekunder og aktiverer kroppens restitutionsproces efter en lang dag eller en hård træning. Kompressionsbindet lindrer muskel- og ledsmerter, samt forbygger skader og betændelse. Tæppet giver samtidig et jævnt kompressionstryk som fremmer kroppens blodtilførsel.

Det kan også være en ide at kombinere den med Copper Fit skulderstøtte med Varmeterapi, der er bygget til at yde støtte hele dagen. Skulderstøtten pakker dig ind, uanset om du har brug for et boost af varme eller et ordentligt skud kulde. Skulderstøtten har et anatomisk design med justerbare stropper, der giver den perfekte pasform. Den er produceret i et ultrablødt og åndbart materiale. DU kan bestille begge herunder: