Seneskedehindebetændelse og brug af håndledsstøtte
VORES BLOG

Seneskedehindebetændelse og brug af håndledsstøtte

af Mette Larsen Oct 20, 2022

Senebetændelse (seneskedehindebetændelse) er en almindelig tilstand, der kan forårsage smerter og betændelse i senerne, som er det væv, der forbinder muskler og knogler. Det kan forekomme i alle dele af kroppen, men er mest almindeligt i håndled, skuldre og knæ.

Symptomer

Senebetændelse viser sig oftest ved ledsmerte, f.eks. håndled eller knæled, det kan også vise sig ved hævelse i leddet. Man er umiddelbart ikke i tvivl om at man har fået det grundet den store smerte man får.

Hvem får det?

Alle som konstant overbelaster sine skuldre, albuer og håndled, eksempelvis ved vægtløftning hvor man forsøger at skubbe til sine grænser uden at mærke efter. Når man konstant går udover sine fysiske evner vil det skabe en irritationstilstand i ens led, som så kan udvikle sig til senebetændelse.

Støtte til håndleddene 

Håndleddene er rigtig vigtige under træningen, så du undgår skader! Hos Painhunter har vi blandt andet Håndledsstøtten Rapid Relief fra Copper Fit Copper Fit Elite håndledsstøtte.

Vores Rapid Relief stabiliserende håndledsstøtte omslutter dit håndled, uanset om du har brug for et boost af varme eller et brag af kulde. Restitution mens du er på farten! Den er anatomisk designet til at tilpasse sig dit håndled og giver: 

 • Stabiliserende indbygget støtte
 • Justerbare stropper for at tilpasse pasformen til målrettet terapi
 • Brug varmt eller koldt Aftagelig gelpakke – forbliver bøjelig for maksimal overfladedækning.
 • Varmeterapi – hjælper med at lindre muskelspændinger, smerter og stivhed
 • Køleterapi – hjælper med at lindre betændelse
 • One size passer til de fleste
 • Kobber trådet for at reducere lugte

Copper Fit® Elite Compression Håndledsstøtte tilbyder også stærk kompression for at støtte dit håndled uden at begrænse mobiliteten. Copper Fit® Elite Håndledsstøtte er velegnet til alle aktiviteter fra hele huset til træning i fitnesscentret.

 • Mellem til stærk kompression for at give mere støtte
 • Forbedret, proprietær, sømløs strik, der ikke gnaver, giver ekstra støtte uden at begrænse bevægelsesfriheden
 • Kontureret design for den perfekte pasform
 • 4-vejs stretch for ultimativ fleksibilitet
 • Fugttransporterende

Behandlinger 

Der findes mange forskellige behandlingsmuligheder for senebetændelse, men en af de mest effektive er at bruge håndledsstøtte. Håndledsstøtter kan hjælpe med at reducere smerte og inflammation i forbindelse med senebetændelse ved at give stabilitet og støtte til håndleddet.

Hvis du lider af seneskedehindebetændelse, er det vigtigt at konsultere en læge for at bestemme det bedste behandlingsforløb. Brug af en håndledsstøtte kan dog være en effektiv måde at reducere dine symptomer og forbedre din livskvalitet på. Man kan også læse mere på sundhed.dk via dette link: 

linkhttps://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/sygdomme/albue-underarm-haand/haandleddet-seneskedebetaendelse/

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi er her for at hjælpe dig! Tak for din tid.