Guide til brug af de fire udskiftelige massagepistol mundstykker
VORES BLOG

Guide til brug af de fire udskiftelige massagepistol mundstykker

af Ana Maria Apostul Oct 05, 2020

Har du også altid undret dig hvorfor der medfølger 4 forskellige mundstykker/hoveder og hvad deres funktion er? Det har vi svaret på. 

Vores massagepistol indeholder 4 forskellige hoveder/mundstykker. Vi har samlet en guide til hvilke mundstykker er bedst til de forskellige muskelgrupper. 

Til at starte med, så er det her ikke en "du skal guide" til hvordan du skal bruge mundstykkerne, men blot en vejledning til hvorfor der overhovedet er 4 forskellige og hvad deres funktion er.

Du kan måske opleve at du bliver lidt rød de steder hvor du har masseret. Det er helt normalt og det kan næsten ikke undgås. Hvis et af hovederne bliver for ubehageligt, kan du altid holde en pause, skrue ned, eller skifte hovedet. Det er forskelligt fra person til person hvordan de bedst kan lide at få massage. 

Nogle kan opleve at kuglen kan bruges til det hele, hvor andre foretrækker et helt andet hoved. Det vigtigste er, at du ikke oplever ubehag ved massagen og du selvfølgelig stopper hvis der opstår smerter.  

Læn dig tilbage og prøv de forskellige hoveder for at finde ud af hvordan du bedst kan lide at få massage.

 

Gaffelformet mundstykke

1. Gaffel mundstykke

Det første hoved er det vi kalder for "gaffelformet", da det ligner lidt en gaffel. Dette hoved har to mindre hoveder, så det kan ramme to mindre steder på en gang. Hvis du eksempelvis bruger hovedet på armen, kan du ramme på begge sider i stedet for bare et sted. Det giver bedre massage hvis du vil ramme de to steder på en gang.

Hvis du vil have en god rygmassage kan du med fordel bruge dette hoved til at massere hele ryggen. Du starter med at tage hovedet på og massere langs rygsøjlen. Du kan enten selv gøre det eller kan få en til at hjælpe dig, så du får mest ud af det.

Start ud med den laveste hastighed. Kør massagepistolen op og ned langs ryggen og prøv at holde hovedet på langs af rygsøjlen, så du rammer ud på siderne. Efter du har varmet ryggen lidt op, kan du roligt skrue op for hastigheden, så du kan få mere dybdegående massage.

Bedst til:

 • Arme
 • Ankler
 • Rygsøjlen
 • Skuldre
Kugleformet mundstykke

 2. Kugleformet mundstykke

Det første hoved er det kugleformede hoved. Det er det mest populære hoved, og det kan bruges til hele kroppen. De fleste foretrækker det, da det er lidt blødere end de andre hoveder og masserer rigtig fint over hele kroppen.

Hvis du bruger dette hoved til skuldrene, ville du kunne mærke hvordan hovedet trykker let på skuldrene og masserer dem, uden at det bliver ubehageligt. Det føles lidt som om man får massage af en person, da hovedet er lidt blødt og føles rar. 

Vi anbefaler at du starter ud med de laveste hastigheder og varmer musklerne let op. Bagefter kan du skifte mellem de højere hastigheder for at gå mere i dybden med massagen. Du kan holde massagepistolen ved håndtaget eller endda længere oppe, således så du holder bedst på den, så den kan ramme skuldrene der hvor det gør ondt.

Du behøver ikke gøre det mere end 5-10 minutter ad gangen, da det er mere intenst end når du får massage.

Bedst til:

 • Almindelig massage
 • Lår
 • Brystet

Bullet hoved

 3. Bullet mundstykke

Det tredje og mindste hoved er det vi kalder for "bullet", da det er lidt som en mindre kugle. 

Hvis du døjer med smerter et bestemt sted, for eksempel ved skuldrene, kan du bruge hovedet til at ramme lige præcis det punkt. Du skal passe på med ikke at skrue helt op for hastigheden, da det kan gøre lidt ondt med dette hoved.

Vi anbefaler du bruger hovedet kun hvis du skal ramme et bestemt sted, da det er et hoved som kan føles lidt ubehagelig hvis det bruges over hele kroppen.

Hvis du døjer med meget trætte fødder efter en lang arbejdsdag, kan du nemt bruge dette hoved til at massere fødderne. Start med at lægge dig, så du kan holde fødderne oppe. En god ide ville være at støtte ryggen op ad sofaen eller sengen og tage benene oppe. Begynd ligeså stille at massere under foden, hvor du kører på den laveste hastighed. Prøv at finde de områder hvor du oplever smerter og ligeså stille masser det område. 

Hvis det bliver for ubehageligt kan du skifte til enten det flade hoved eller det kugleformede. For nogle kan det gøre mere ondt at bruge det bullet hoved til det. 

Hovedet er bedst til:

 • Lokale smerter
 • Dybdegående massage
 • Led og håndflader
 • Fødderne

 Et godt tip ville være at bruge hovedet til trigger points. 

  Fladt hoved

   4. Fladt mundstykke

  Det femte hoved er det flade hoved, som også er ret populært. Det passer ret godt til de store muskelgrupper, da hovedet er lavet af et hårdere materiale som giver et kraftigere tryk. 

  Du kan prøve at bruge hovedet på dine lår. Du ville du kunne mærke en forskel i hvor meget af musklen du rammer på en gang. I forhold til den kugleformede, er dette hoved lidt bredere og trykker lidt hårdere på musklerne. Start ud med en af de lave hastigheder, men her kan du trygt bruge en højere hastighed, da hovedet er meget fladt. Masser de muskelgrupper hvor du har smerter og kør massagepistolen over hele låret. Hvis du bliver lidt rød, er dette helt normalt, husk blot at hvile dig bagefter så huden kan komme sig igen.

  Passer bedst til:

  • Store muskelgrupper
  • Lår/baller

   

  Info

  Husk at dette blot er en vejledning til hvordan du kan bruge de forskellige hoveder. Der er intet rigtigt eller forkert, vi har bare samlet nogle gode råd og fordele ved de forskellige mundstykker. Du kan helt frit vælge hvordan du bruger hovederne, dog er nogle af hovederne bedre til bestemte muskelgrupper end andre.

  Vores massagepistol indeholder alle 4 hoveder og du kan købe den lige her.