10 tips til at holde motivationen oppe, når du træner derhjemme
VORES BLOG

10 tips til at holde motivationen oppe, når du træner derhjemme

af Rasmus Bojesen Oct 10, 2022

Hvordan holder du motivationen, når du træner derhjemme på egen hånd?Her er nogle tips, der hjælper dig med at holde din motivation oppe, så din træning er mindst lige så effektiv og fokuseret som i fitnesscentret.

 

 1. Skab dit eget rum

 

At have et dedikeret træningssted er en glimrende måde at øge motivationen på og skabe følelsen af ​​at have sit eget fitnesscenter, hvor det er ok at svede. Det er selvfølgelig nemmere, hvis du har et tomt værelse, men hvor mange af os har egentlig et tomt værelse? Det enkleste og måske mest praktiske er at lave et træningsrum i gæsteværelset, hobbyrummet, udestuen, arbejdsværelset eller måske blot skabe et hjørne i stuen eller soveværelset. Husk også, at du kan placere et skur eller et opbevaringsskur på grunden og indrette det som træningsrum. Prøv at lave plads til en tv-skærm med internet, så du kan afspille dine træningsvideoer. Med et dedikeret rum er der ingen undskyldninger, og det behøver ikke at være så kompliceret at træne, når du har lyst, eller når du har tid.

 

 

 1. Planlæg faste tidspunkter for din træning

 

Lad os være ærlige, de første 5-10 minutters træning kan være rigtig hårde, især når du har en liste med undskyldninger klar. For at gøre det nemmere at få træningen til at passe ind i en travl hverdag, er det vigtigt at afsætte en bestemt tid til din træning. For nogle er det måske nemmest om morgenen inden arbejde, og inden familien vågner. Eller måske lige efter arbejde og skole. Du sparer også en masse tid ved ikke at skulle tage hen til et fitnesscenter. Forestil dig bare at kunne gå ind i dit eget fitnesscenter. Hvilken luksus!

 

 1. Læg mobilen væk

 

Det at blive hængende i et spil, surfe på en webshop eller scrolle gennem feedet på Instagram eller Facebook. Vi genkender det alle sammen. Mobilen tager tid og fokus, man bliver nemt hængende i noget og der er gået 10 minutter. Taber du 10 minutter hist og her, går der unødvendigt meget tid tabt på træningen. Derudover bliver du kold, umotiveret og mister momentum. Hold din mobiltelefon uden for rækkevidde, indtil du er færdig.

 

 1. Forbered dine træningsrutiner på forhånd

 

Mobiltelefonen er derimod et glimrende værktøj til at planlægge forud for din træning. Læs blogs og hjemmesider om træningstips, søg efter træning og øvelser på Youtube, find nyttige apps og bliv inspireret af andre hjemmetrænere på sociale medier. Når du er klar til at træne, spilder du ikke ekstra tid på at tænke på, hvad du skal gøre. Det sidste du vil, er at begynde at tænke over, hvad du vil træne lige inden træningen, det er en stor fordel at have en ide om, hvad du skal lave inden din session. Det kan du nemt gøre ved at planlægge på forhånd. Et tip er at lave et skema, hvor du afsætter bestemte dage til cardio, udstrækning, mave, ben, numse, arme, bryst og ryg.

 

 

 1. Træn ikke i pyjamas eller hyggetøj

 

Selvom du ikke går i fitnesscenter, vil du gerne have dit træningstøj og sko inden for rækkevidde. Når du kommer hjem fra arbejde eller har hentet børnene, kan du nemt og hurtigt skifte og begynde at træne. Undersøgelser viser også, at det, du har på, også kan påvirke din træningspræstation. Man mener, at bestemt tøj kan udløse mentale forandringer, der kan påvirke resultatet positivt. Så næste gang du tænker på at grave en gammel udvasket t-shirt og et par hyggebukser frem, så skift dem ud med noget lækkert træningstøj, så øger du automatisk din motivation.

 

 1. Skru op for lyden

 

På samme måde som at hoppe i nyt træningstøj kan booste din præstation og motivation, kan dine yndlingssange gøre det samme. Vælg en rigtig god playliste eller vælg en færdiglavet, som du kan lide, og som får dig i gang. Brug hovedtelefoner, så du kan skrue op for lyden, uden at familie eller naboer banker på og beder dig skrue ned. Hvis du har en rigtig god liste, vil du endda glæde dig til næste session!

  

 1. Varier din træning

 

At lave den samme rutine igen og igen er ikke kun kedeligt, men hæmmer også din udvikling. Din krop tilpasser sig tilsvarende træning, type øvelser og antal gentagelser. Bliv inspireret og tør at prøve helt nye måder at træne på! Måske Zumba, yoga eller kropsvægttræning i parken på en dejlig sommerdag. Lav forskellige stationer, hop i reb, brug løbebånd eller træn intervaller. Din træning bliver meget sjovere og din fysik og kondition udvikler sig også hurtigere.

 

 1. Sæt ikke for høje mål 

 

Mål er en forudsætning for at vide, hvad man skal opnå med træning, men kan også give motivation til at fortsætte fremad. Det er dog vigtigt at sætte sig træningsmål, der både føles fornuftige, men stadig udfordrende. Der sker hele tiden ting i hverdagen, og det er de små skridt, der får dig til at komme videre. Kan I ikke få tiden sammen, så spring den ene dag over og løb lidt ekstra hårdt den næste i stedet. Eller gå en rask tur i stedet for. For høje mål og krav har kun den modsatte effekt og gør, at du nemt mister motivationen, hvis målene føles umulige at nå.

 

 

 1. Få en digital træningskammerat

 

 

Nogle trives bedst med at træne alene, mens andre har brug for et ekstra skub og en, der kan motivere og inspirere. Hjemmetræning kan være en udfordring, hvis du mangler en træningsmakker til at komme i gang eller finde motivationen. Et rigtig godt tip er at lede efter en træningsprofil, som du bliver inspireret af på sociale medier og deltage i en live eller optaget session. Der er også mange gode træningsapps og træningskanaler på Youtube at følge. At få nogen til at skubbe digitalt er bestemt et forsøg værd. Mange bliver ofte overrasket over, hvor godt det virker, og hvor effektiv træningen kan være. Det er også ret rart at lade en anden bestemme øvelserne og hvilke muskelgrupper der skal trænes i forhold til afslappet at lave øvelser, som man altid laver og føler sig godt tilpas med. Med det rigtige udstyr, planlægning, rammer og god musik kan du komme langt med din hjemmetræning.

 

 1. Husk restitution, massage og støtte

  

Der er ikke noget der dræber motivationen mere end ømme muskler, der holder dig fra at træne fuldt ud næste gang eller i værste fald giver dig skader. Derfor er restitution og massage af musklerne utrolig vigtigt. Hos painhunter.dk kan du få Sharper Image Powerboost Massagepistol. Det er en massagepistol der løsner op for muskelspændinger i hele kroppen. Den lindrer stive muskler, hjælper med restituering og er med til at skabe en sund og rask krop. Når dine muskler er ømme og du skal være klar til næste dags træning, er massagepistolen løsningen. Du kan massere dine muskler når du vil, f.eks. når du ser tv og slapper af om aftenen. Her hos painhunter.dk kan vi varmt anbefale at en massagepistol, der kan hjælpe med at massere musklerne, så de kan restituere og så du kan væres sund, rask og den bedste version af dig selv!

 

Men støtte er også meget vigtigt og her anbefaler vi Kompressionsknæbindet fra Copperfit som en rigtig god løsning. 

Det effektive Copper Fit Kompressionsknæbind har et cirkulært strikdesign, der giver moderat til kraftig kompression, der forbedrer ydeevnen. Det smarte design er kombineret med stærk kompression, der støtter dit knæ uden at begrænse din mobilitet. Knæbindet er produceret i et ultablødt og åndbart materiale med sømløst 4-vejs, som hverken gnaver eller giver mærker.

Knæbindet er med til at give ekstra støtte uden at begrænse bevægeligheden. De indlagte kobberfibre afhjælper og reducerer lugt og fugt. Kompressionsknæbind forbedrer blodcirkulationen og lindrer muskel- og ledsmerter, samt forbedrer restitutionstiden. Kompressionsbeklædninger er kun effektive, når det bliver båret og har den rigtige størrelse.

Derudover er støtte til håndleddene rigtig vigtigt under træningen, så du undgår skader! Hos Painhunter har vi blandt andet Håndledsstøtten Rapid Relief fra Copper Fit. 

Vores Rapid Relief stabiliserende håndledsstøtte omslutter dit håndled, uanset om du har brug for et boost af varme eller et brag af kulde. Restitution mens du er på farten! Den er anatomisk designet til at tilpasse sig dit håndled og giver: 

 • Stabiliserende indbygget støtte
 • Justerbare stropper for at tilpasse pasformen til målrettet terapi
 • Brug varmt eller koldt Aftagelig gelpakke – forbliver bøjelig for maksimal overfladedækning.
 • Varmeterapi – hjælper med at lindre muskelspændinger, smerter og stivhed
 • køleterapi – hjælper med at lindre betændelse
 • One size passer til de fleste
 • Kobber trådet for at reducere lugte

Du kan bestille alle tre herunder: